Fjeldvandring

Drømmer du om at snøre vandrestøvlerne og vandre i de nordiske fjelde?

Så er mulighederne heldigvis mange og der findes ture for enhver smag, om du foretrækker letvandrede ruter i lavereliggende områder eller de mere alpine ture i eksponeret terræn blandt høje tinder.

Ønsker du at vandre i Norge så kan du finde tips til turforslag og turplanlægning på ut.no og hos DNT Den Norske Turistforening dnt.no

Tips til turforslag og turplanlægning i Sverige kan findes hos den Svenska Turistföreningen på svenskaturistforeningen.se

At vandre på fjeldet er fantastisk, men man skal have respekt for naturen, hvorfor man skal forberede sig på forhånd. Du kan finde inspiration her på siden til pakkelister, førstehjælp, sikkerhedsudstyr samt navigering med kort og kompas.

I både Norge og Sverige er der et fantastisk netværk af fjeldhytter som kan benyttes mod betaling. De findes både som reelle betjente fjeldstationer og de mere primitive ubetjente hytter, hvor der kan overnattes og evt. købes tørkost, dåsemad osv. fra et lille lager. Hytterne har ganske ofte en fantastiske beliggenhed ved en lille fjeldsø eller med flot udsigt.

Ønsker du at benytte telt, så er det selvfølgelig også en mulighed. Overnatning i telt giver efter min mening den helt rigtige og fredfyldte fjeldoplevelse. Det kræver dog at du er vant til at vandre med en tungere rygsæk, da det kræver væsentligt mere udstyr. Du skal også kunne sætte dit telt op i al slags vejr, da vejret på fjeldet kan være udfordrende. Du skal selvfølgelig også kunne tilberede din mad under primitive forhold med det udstyr der nu kræves.

Har du ikke erfaring med vandring fra tidligere, så vil det være en god ide, at starte med en vandretur i Danmark eller de svenske og norske skove, hvor ruterne ligger i et mere letvandret terræn og man er ikke så eksponeret for vejr og vind som på fjeldet.