Fjeldvandring

Drømmer du om at snøre vandrestøvlerne og vandre i de nordiske fjelde?

Så er mulighederne heldigvis mange og der findes ture for enhver smag, om du foretrækker letvandrede ruter i lavereliggende områder eller de mere alpine ture i eksponeret terræn blandt høje tinder.

Ønsker du at vandre i Norge så kan du finde tips til turforslag og turplanlægning på ut.no og på lommekjent.no

Tips til turforslag og turplanlægning i Sverige kan findes hos den Svenska Turistföreningen på svenskaturistforeningen.se

I både Norge og Sverige er der et fantastisk netværk af fjeldhytter som kan benyttes mod betaling. De findes både som reelle betjente fjeldstationer og de mere primitive ubetjente hytter, hvor der kan overnattes og evt. købes tørkost, dåsemad osv. fra et lille lager. Hytter har ganske ofte en fantastiske beliggenhed ved en lille fjeldsø eller med flot udsigt.

Ønsker du at benytte telt, så er det selvfølgelig også en mulighed. Overnatning i telt giver efter min mening den helt rigtige og fredfyldte fjeldoplevelse. Det kræver dog at du er vant til at vandre med en tungere rygsæk, da det kræver væsentligt mere udstyr. Du skal også kunne sætte dit telt op i al slags vejr, da vejret på fjeldet kan være udfordrende. Du skal selvfølgelig også kunne tilberede din mad under primitive forhold med det udstyr der nu kræves.